,,,twitter.com/glungezer,www.facebook.com/glungezer,,,,www.medien-design-werkstatt.at/tvb_hall/livecamtulfes.jpg,,,

Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Tirol » Tulfes - Glungezer


Het skigebied Glungezer is één van de wintersportgebieden rondom Innsbruck en is onderdeel van Olympia Skiworld Innsbruck. Dit skigebied is ruim opgezet en in het bovenste bereik zijn er in het witte landschap vele mogelijkheden voor de powderfreaks.

De goed geprepareerde pistes zijn omgeven door een ongerepte natuur. Vanuit het skigebied heeft men een schitterend uitzicht over het Inntal en als men van de Glungezer schuin naar de overkant kijkt ziet men aan de andere kant van Innsbruck de Seegrube-Nordkette liggen.

De Glungezer beschikt over de langste dalafdaling van Tirol, deze heeft een lengte van maar liefst 15 kilometer! Sneeuwzekerheid is gegarandeerd met het bergstation van Schartenkogel op 2304 meter hoogte. Het dalstation ligt op 950 meter, een verschil van maar liefst 1354 meter! In totaal biedt het skigebied 23 km aan pistes.

Vanuit Tulfes kan men het gemakkelijkst in het skigebied starten. Dit vakantiedorpje ligt aan de voet van de Glungezer en de Patscherkofel. In dit dorp zijn de traditionele gebruiken en de gastvriendelijkheid goed behouden. Door de centrale ligging, in het hart van Tirol, is het dorp ideaal voor vele uitstapjes en wandelingen.

www.glungezerbahn.at

PISTES

7 km
15 km
1 km
TOTAL PISTES: 23 km
LIFTEN

5
2
0
0
0
SOCIAL MEDIA