,,www.youtube.com/profile?user=SkiWeltMarketing,twitter.com/SkiWelt1,www.facebook.com/SkiWelt,,,,webtv.feratel.com/webtv/?cam=5665&design=960v2&c0=0&bgcolor=246FAC&color1=ffffff&color3=ffffff&color4=ffffff&color5=246FAC,,,

Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Tirol » Skiwelt Wilder Kaiser


Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental is het van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Vanuit zeven dorpen (Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Going en Brixen im Thale) kun je met één skipas meer dan 280 kilometer pistes (waarvan 160 km is voorzien van sneeuwkanonnen) op en rondom de Hohe Salve (1830 meter) verkennen.

Er is een goede balans tussen het aantal blauwe, rode en zwarte pistes. De brede pistes en goede liftverbindingen maken het mogelijk om iedere dag een andere tocht te maken. Overigens lopen er vanuit alle bovengenoemde dorpen liften naar dit gebied waardoor het nauwelijks wachten is. Ook rijden er skibussen naar de stations van het gigantische liftsysteem dat het hele gebied tot één geheel maakt. Als alles besneeuwd is, is het zelfs mogelijk van dal tot dal door de zeven dorpen te trekken zonder je ski's af te doen.

Bij het nabijgelegen plaatsje Kelchsau ligt nog een skigebied met respectievelijk 16 kilometer piste. Door de KI-West verbinding is het mogelijk om vanuit Westendorf naar Kirchberg te skiën en gebruik te maken van het skigebied Kirchberg-Kitzbühel. Voor deze extra kilometers geldt een uitgebreidere skipas met de Kitzbüheler Alpen.

De uitbundige après-ski in Westendorf heeft dit gebied populair gemaakt bij de Nederlandse wintersporters.

Ook buiten het skiën / boarden is er van alles te doen in deze regio. In Söll en Ellmau zijn grote overdekte zwembaden. Tevens kun je hier avondskiën, rodelen en snowtuben.

Ondanks de nabijgelegen drukke gebieden Kirchberg en Kitzbühel zijn de prijzen in Wilder Kaiser - Brixental alleszins bescheiden gebleven.

De streek is trouwens ook een uitstekende plek om te langlaufen met vele kilometers loipe. Bij Hopfgarten lopen mooie, lichtglooiende routes door deels open en deels bebost terrein. 

www.skiwelt.at

PISTES

134 km
129 km
17 km
TOTAL PISTES: 279 km
LIFTEN

39
36
14
0
1
SOCIAL MEDIA