,,,,www.facebook.com/hochfuegen,,,,webtv.feratel.com/webtv/?bgcolor=666666&cam=25560&lg=de,,,

Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Tirol » Ski-Optimal Hochfügen - Hochzillertal


Hochzillertal ligt aan het begin van het Zillertal. Dit skigebied hoort bij een van de populairste wintersportgebieden van Oostenrijk! Ski Optimal Hochfügen bestaat uit de skigebieden Spieljoch en Hochfügen-Hochzillertal met respectievelijk 11,4 en 76,8 pistenkilometers. Het gebied is zeer geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Met een hoogtebereik van 550 tot 2.500 meter en de vele sneeuwkanonnen heeft dit skigebied gegarandeerd een lang winterseizoen.

Het brede dal biedt uitgebreide mogelijkheden voor langlaufers met in totaal 56 kilometer aan loipen. De ronde heuvels aan weerszijden van het dal geven zicht op het omvangrijke gebied met een adembenemend uitzicht.

Voor wie na de ‘normale’ skidag nog niet genoeg heeft gehad biedt de nabije omgeving ook vele sportieve mogelijkheden! Zo kan men enkele dagen per week avondskiën in Kaltenbach en in Hochfügen. Fügen en Hochfügen bieden 3 rodelbanen van in totaal 11,5 km. Ook in Aschau en Ried kan men 3 rodelbanen vinden. Naast rodelen en avondskien kan men hier ook schaatsen en zwemmen.

De Zillertaler Superskipas is ook geldig in de skigebieden van het Zillertal, Gerlos en Tuxertal. Zoals de bekende gebieden Zillertal Arena en Ski Zillertal 3000. Hierdoor heeft de pas een enorm bereik gekregen: een sneeuwzekerheid tot 3.250 meter, meer dan 400 kilometer pisten en meer dan 170 liften! Voor dit alles is slechts één skipas nodig. De verschillende skigebieden bij de dorpen zijn niet allemaal direct met elkaar verbonden. De meeste hebben gelukkig wel perfect verzorgde, onderlinge busverbindingen, die allemaal gratis zijn.

www.hochzillertal.com

www.spieljochbahn.at

PISTES

31,8 km
43,2 km
13,2 km
TOTAL PISTES: 88,2 km
LIFTEN

23
15
7
0
0
SOCIAL MEDIA