,,www.youtube.com/schultzgruppe,twitter.com/schultzgruppe,www.facebook.com/pages/Kals-Am-Grossglockner-Austria/Grossglockner-Resort/205446912410,,,,www.gg-resort.at/de/aktuelles/live-cams/,,,

Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Osttirol | Karinthië » Kals-Matrei in Osttirol


Kals – Matrei ligt bij de dorpjes Kals en Matrei in Oost-Tirol. Sinds 2009 is Matrei aangesloten op het skigebied van Kals, waardoor het skigebied is uitgebreid naar 37 km aan pistes. Naast deze 37 km geprepareerde pistes heeft het skigebied ook 4,5 km aan skiroutes. De dalstations liggen op 1.350 en 920 meter. Het bergstation ‘Cimaross’ ligt op 2.621 meter.

In Matrei vind je rustige brede afdalingen. Voor beginners is er vanaf het bergstation van de ‘Cimaross’ een blauwe afdaling tot aan het dalstation van de ‘Goldried II’. Vanaf daar gaat een rode afdaling terug naar het dorp. Beginnende skiërs kunnen eventueel met deze skilift omhoog en vanaf daar met de gondel naar beneden. Alle pistes worden kunstmatig besneeuwd tot in het dal!

Vanaf 1,5 dag ontvangt u automatisch de SKI HIT skipas, deze skipas is naast het skigebied Kals-Matrei ook geldig in de skigebieden: Mölltaler Gletscher (17,4 km), Ankogel-Mallnitz (12,8 km), Hochpustertal Sillian (21,7 km), St. Jakob im Defereggental (17 km), Lienz (24 km), Obertilliach (12,6 km) en Kartitsch/St. Oswald (4 km). In totaal heeft deze skipas een bereik van meer dan 146 km aan pistes.

Het landelijke dorp Matrei met 5.000 inwoners kent geen hoogbouw en er zijn leuke uitstapjes mogelijk naar de stad Lienz. Voor de minder fanatieke skiërs zijn er ook voldoende andere activiteiten aanwezig zoals rodelen, schaatsen, eisstockschieβen of zwemmen.

Wel van de sneeuw genieten maar niet op de ski’s? Matrei biedt u ook 24 km aan langlaufloipes.

Voor de après-ski in Matrei kunt u in de verschillende bars, café’s en pubs terecht. Voor het avondvertier zijn er een aantal dancings.

Heeft bovenstaande uw interesse gewekt? Klik hier voor meer informatie over een van onze accommodaties in dit gebied!

www.gg-resort.at

PISTES

8,5 km
22,5 km
6 km
TOTAL PISTES: 37 km
LIFTEN

6
5
3
0
0
SOCIAL MEDIA